SUOMEN KARTOITTAJAYHDISTYS SKY ry

SKY ry perustettiin 16.03.1929. Järjestön nykyiset säännöt on hyväksytty 13.09.1996. Vuodesta 1997 yhdistyksemme oli MATEn kautta TTT ryn jäsen, mutta MATE ryn erottua TTT rystä v. 2014, MATE on nyt suoraan PARDIAn jäsenliitto. SKY on yksi MATE:n perustajajäsenistä, jäsenyys MATE:ssa on alkanut vuonna 1990. Suurin osa SKY:n jäsenistä työskentelee Maanmittauslaitoksessa. Jäseninä on myös muiden työnantajien palveluksessa olevia yksittäisiä jäseniä.

Yhdistyksen jäseniksi voivat liittyä maanmittaus- ja kartastoalalla työskentelevät henkilöt. Liittymisilmoitus on tehtävä kirjallisena yhdistyksen hallitukselle, joka tekee päätöksen asiassa.

Yhdistyksen tarkoituksena on sääntöjen mukaan: edistää ja kehittää maanmittausalalla työskentelevien henkilöiden ammatillisia, palkkauksellisia ja sosiaalisia etuja ja oikeuksia, sekä toimia heidän ammatillisen tasonsa kohottamiseksi.

SKYn historiasta voi lukea lisää tästä kirjasta:
-Runkolinja
(julkaistu 15.12.2017).